Hvordan skal man flette?

Innsikt i trafikken. Frihet er belønningen.

Hvordan skal man flette?

Sammenfletting kan skape diskusjoner og mange har meninger om hvordan dette skal gjøres best mulig. Samtidig er det mange som er usikre på hva de skal gjøre når de ser et sammenflettingsskilt foran seg. Vi gir deg tips og råd til hvordan du kan gjøre dette riktig og enkelt!

Trafikkreglenes §8 Kjørefeltskifte; står det at; «Kjørende som vil skifte kjørefelt, har vikeplikt for kjørende som befinner seg i det felt det skal kjøres inn i eller som først må krysses». Videre står det også at; «Bestemmelsen i første ledd gjelder ikke når antallet vanlige kjørefelt i samme retning reduseres. Farten skal gjensidig tilpasses slik at de kjørende vekselsvis kan fortsette uten unødig hinder eller forstyrrelse».

Dette er det vi kaller for fletting, eller fletteregelen.

Sammenfletting krever samarbeid. Det er gjensidig vikeplikt og partene må tilpasse seg hverandre. Den beste måten å gjøre dette på er ved plassering.  

 Tips ved fletting:

*  Bruk alltid begge felt helt fram. Slik blir det flyt.

*  Sørg for tidlig å finne «din plass» i rekken av biler som skal samles i ett felt.

*  Ikke plasser deg rett ved siden av andre biler, plasser deg på skrå, slik skissen over viser.

*  Vær bestemt når det er din tur, det er nesten alltid lettere å TA en plass, enn å FÅ en.

*  Hvis man i god tid før sammenfletting kan unngå å ligge bak store kjøretøy, er det lettere å få oversikt over lukevalget lenger fremme.

*  Pass på at farten din tilsvarer de andre kjøretøyenes fart.

* Sist, men ikke minst, ha god kontroll på de andre rundt deg. Et godt resultat kommer ofte av god observasjon. Følg med i innvendig og utvendig speil, samt blindsone, flere ganger før du bestemmer deg.

 

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler her.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker SIKT Trafikkskole AS. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at SIKT Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn