Trafikalt grunnkurs

Innsikt i trafikken. Frihet er belønningen.

Trafikalt grunnkurs

 

Før du kan ta kjøretimer eller øvelseskjøre, må du ta trafikalt grunnkurs dersom du er under 25 år, og alltid ha med grunnkursbevis og ID på alle kjøretimer! Finn ledige kurs i vår bookingkalender .

Når du har fullført trafikalt grunnkurs, får du et bevis som gir deg rett til å øvelseskjøre. Du må være 16 år for å kunne øvelseskjøre med personbil. Er du over 25 år er du fritatt fra deler av trafikalt grunnkurs, og du kan øvelseskjøre uten å ha kurset.

Bilen må være merket bak med en godt synlig rød L på hvit bakgrunn, må ha ekstra speil for den som er med deg, må tilhøre klasse B (tillatt totalvekt maks 3500 kg).

Du kan øvelseskjøre og ta oppkjøring med automatgir, det betyr at du får førerkort kun for automatgir, men ikke for manuelt gir. Ønsker du å kunne kjøre med manuelt gir, må du øvelseskjøre med manuelt gir og kjøre opp med det.

Du må gjerne øvelseskjøre med passasjer når du er kommet langt nok i opplæringen til at det er fornuftig og du føler deg trygg.  


Søknad om førerkort må leveres Statens vegvesen for å kunne ta teorieksamen, og den må være bestått før du kan få praktisk førerprøve. Husk også å ha med grunnkursbevis, ID og penger til gebyr den dagen du skal kjøre opp.
 
Alt må være betalt hos oss før førerprøve hos Statens vegvesen. 

Flere nyheter

Vilkår, betaling og endring av timer/kurs

Les mer

Pakketilbud førerkort kl B/BAut.

Les mer

Øvelseskjøring

Les mer

Elev-app

Les mer

Vis alle

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler her.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker SIKT Trafikkskole AS. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at SIKT Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn